Mylogenics Blessure Behandelingen

Last van vage pijnklachten, oude blessures of wilt u herstellen van aandoeningen aan het bewegingsapparaat? Mylogenics behandelingen kunnen u helpen van deze klachten af te komen en sneller weer de oude te zijn.

Vage rugpijn

Iedereen ervaart weleens pijnklachten: Vreemde ‘onverklaarbare’ pijn in de rug, schouders of knieën. Soms zoeken mensen daar hulp voor bij een dokter of fysiotherapeut. Hoewel dit verstandig is, hoor ik jammer genoeg vaak dat dit uiteindelijk niet het gewenste resultaat oplevert. De pijn wordt soms wel minder, maar de klachten verdwijnen niet helemaal.

Mensen gaan er ten onrechte vanuit dat ze maar met hun klachten moeten leren leven. ‘Ouderdom komt met gebreken’ luidt het spreekwoord. Onzin! Inactiviteit komt met gebreken. En daar kunnen we wat aan doen met Personal Training en Mylogenics!

Vage pijnklachten weg met Mylogenics

Als mensen pijn ervaren tijdens het bewegen of trainen, is het eerste wat men doet ‘rust nemen’. In het geval van een overbelasting kan dit zeker helpen. Echter gebeurt het vaak dat zodra men weer begint met trainen, de klachten weer terugkeren. Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest. Die paar weken rust heeft dus weinig uitgehaald.

9 van de 10 vage klachten wordt veroorzaakt door “vastzittende”  spieren. Dit zorgt ervoor dat sommige vezels van de spieren niet goed werken. Als gevolg hiervan zijn deze niet in staat te communiceren met de hersenen. Vervolgens moeten andere spiervezels de taken overnemen (compenseren). Hierdoor worden deze weer overbelast waardoor pijnklachten en soms zelfs blessures ontstaan.

Mylogenics blessure

foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography

“Verklevingen”

Sommige spieren zijn zodanig aangedaan dat men functionaliteit van het lichaam mist. Denk bijvoorbeeld aan het omhoog brengen van je arm of zakken door de knieën. Rust alleen helpt dan niet. Sommige klachten houden zelfs jaren aan waardoor men onterecht denkt dat er niets meer aan te doen is.

‘Verkleefde’ spieren kunnen “losgemaakt” en geactiveerd worden. Na een Mylogenics behandeling, heb je meestal weer je functionaliteit of een deel daarvan terug. Daarna komt het belangrijkste: Functie vragen van de aangedane spierstructuren. Daardoor zullen de klachten wegblijven. Bewegen blijft immers het beste medicijn tegen lichamelijke klachten.

De methode die FitBewust hanteert om deze klachten te verhelpen heet Mylogenics. Personal Trainer Gerard Sombroek – eigenaar van FitBewust Personal Coaching – is gediplomeerd Mylogenics Practitioner. Hij heeft al vele mensen van diverse klachten afgeholpen. Denk aan knie-, schouder- en rugklachten.

Blessure Behandelaar

Hoe werkt Mylogenics?

Mylogenics werkt in drie stappen. Ten eerste luister ik naar je verhaal. Je vertelt mij wat voor klachten je hebt en bij welke activiteiten je deze ervaart. Aan de hand daarvan probeer ik de specifieke bewegingen die last geven te constateren. Vervolgens ga ik op zoek naar verzwakte spierstructuren die hiermee te maken hebben. Dat doe ik met behulp van spiertesten en het palperen van de spieren.

Vervolgens worden de aangedane spieren middels speciale releasetechnieken behandeld. Dit zijn oncomfortabele behandelingen die een bijzonder beurs gevoel geven. Het is even doorbijten, maar na behandeling en activatie kun je beter bewegen.

Mylogenics Release

foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography

Als laatste stap zetten we de spieren aan het werk. Dit noemen we  ‘functie vragen’. We doen oefeningen waarmee de behandelde spieren worden gebruikt. Je zal merken dat je met aanzienlijk minder pijn weer kan bewegen.

Functie vragen is het belangrijkste element in het behandeltraject van Mylogenics. Alleen ‘losmaken’ van de spieren zal niet het maximale effect opleveren. Spieren moeten aan het werk gezet worden door beweging. Je krijgt oefeningen mee die je thuis moet uitvoeren. De klachten verdwijnen mits je deze oefeningen ook daadwerkelijk thuis doet. Kortom, je zal zelf ook aan de bak moeten.

Sneller geholpen dankzij de Rapid Release

De manuele releasetechnieken van Mylogenics kunnen pijnlijk zijn. FitBewust Personal Coaching heeft als één van de weinigen in het vak de beschikking over de Rapid Relase Pro 2. Dit apparaat is in staat spieren snel los te maken waardoor releasebehandeling minder pijnlijk zijn. Ook is de pijn aanzienlijk minder in vergelijking met manuele behandelingen.

Mylogenics pijnvrij

Mylogenics behandelingen

Een typische Mylogenics behandeling omvat testen, losmaken en rehab-training. Aangedane spieren worden op rustige en verantwoorde wijze getraind. Eén behandeling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Soms loopt de behandeling iets uit, maar je hoeft daarvoor nooit extra te betalen. Hoewel het zeker voorkomt dat mensen na één behandeling al van hun klachten af zijn, raad FitBewust vier behandelingen aan. Dit omdat de kern van de problemen vinden, meerdere behandelingen (maximaal vier) kan vereisen. Meer dan vier behandelingen zijn doorgaans niet nodig.

Prijzen

Een losse Mylogenics behandeling kost € 80 inclusief btw en exclusief eventuele reiskosten. Neem je echter een traject van 4 of meer behandelingen, dan betaal je € 50 per behandeling. Behandelingen kunnen thuis plaats vinden of in mijn trainingstudio te Heemskerk (Fun For Life Groepstrainingen).

Mylogenics-behandelingen worden helaas niet vergoed door verzekeraars.

Succesverhalen Mylogenics

Hier volgen enkele Mylogenics succesverhalen. Deze recensies kun je ook nalezen op de Facebook-pagina van FitBewust Personal Coaching.

Linda Vermeulen

tevreden mylogenicsWat een resultaat. Na wekenlang aanmodderen met een schouderblessure heb ik een afspraak gemaakt met Gerard Sombroek: Mylogenics Practitioner . Bij de eerste afspraak was ik alweer in staat goed fitness groepslessen te kunnen geven. Nog één behandeling later was ik weer back in business! Dank je Gerard voor je deskundigheid.

Renate Snijders

Blessurebehandeling11 jaar lang had ik al last van een schouderblessure. Deze had ik opgelopen in de horeca. Er hebben meerdere mensen gekeken naar mijn schouder: artsen, fysiotherapeuten en een sportmasseur. Het hielp meestal maar voor even. Ik heb ontstekingsremmers geslikt en zelfs een prednison injectie gekregen. Nu 11 jaar verder was het nog steeds een probleem. Ik had inmiddels geleerd ermee te leven.

Gerard attendeerde mij op ‘verkleefde’ spieren. Een half uur zijn we bezig geweest. Pijnloos is het niet, maar toen hij klaar was had ik mijn gehele beweging weer terug! Vreemd is het wel. Ik heb mijn arm 11 jaar niet fatsoenlijk kunnen gebruiken. En nu kan ik weer gewoon vrij bewegen zonder problemen. Gerard je bent super!

Denise Koper

Blessure rug verholpenHet afgelopen jaar heb ik veel problemen met mijn rug gehad. Er leek weinig te helpen, behalve telkens naar ” de kraker” te gaan. Gerard van FitBewust Personal Coaching heeft mij onwijs geholpen met oefeningen en advies, waardoor ik nu pijnvrij ben en mijn rug weer recht staat! Fantastisch! Ik ben mega dankbaar!!

Heb je er genoeg van om ‘vrede te hebben’ met het leven van pijnklachten? Neem contact op met FitBewust Personal Coaching!

Telefoon: +31 (0)6 123 29 444

Hide